Dalić odlučio: Hrvatska će ugostiti Makedoniju na Rujevici kako bi se izbjeglo nepotrebno putovanje.

Dalić odlučio: Hrvatska će ugostiti Makedoniju na Rujevici kako bi se izbjeglo nepotrebno putovanje.

Hrvatska reprezentacija zakazala prijateljski susret s Sjevernom Makedonijom

Hrvatski nogometni savez uspješno je zatvorio pregovore o organizaciji prijateljskog nogometnog susreta, koji će se održati između reprezentacija Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Planirano je da se utakmica odigra 3. lipnja na stadionu HNK Rijeka lociranom u riječkoj četvrti Rujevica. Ovo će biti deveti put da se ove dvije reprezentacije sreću, pri čemu Hrvatska ima presedan s pet pobjeda, dva izjednačena rezultata i jednim porazom.Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozitivno je izrazio svoja razmišljanja o nadolazećem susretu s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, istaknuvši njihove nedavne rezultate protiv Italije i Engleske kao dokaz kvalitete.

Naglašavajući važnost priprema za Europsko prvenstvo, Dalić je izjavio da je igranje na Rujevici idealno zbog izbjegavanja dodatnog putovanja, što odgovara potrebama reprezentacije u prvom dijelu priprema.Reprezentacija Hrvatske će se pripremati u Rijeci za predstojeće Europsko prvenstvo 2024. godine, a nakon prijateljske utakmice protiv Sjeverne Makedonije očekuje ih još jedan prijateljski susret prije odlaska u bazni kamp u njemačkom Neuruppinu. U ožujku će hrvatski nogometni tim također odigrati dva prijateljska meča, čiji će protivnici biti objavljeni uskoro. Podsjetimo, Hrvatska će se na Europskom prvenstvu natjecati u skupini B zajedno s reprezentacijama Španjolske, Albanije i Italije.

Prijateljska utakmica Hrvatske i Sjeverne Makedonije zakazana za lipanj

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Sjeverne Makedonije susrest će se na terenu u prijateljskom duhu 3. lipnja ove godine. Domaćin susreta bit će grad Rijeka, točnije stadion HNK Rijeka na Rujevici, gdje će se odviti ovaj nogometni okršaj. Povijest susreta ovih reprezentacija bilježi već osam odigranih utakmica, gdje je hrvatska strana pokazala dominaciju s pet pobjeda i dva puta su se susreti završili bez pobjednika, dok je makedonska reprezentacija jednom izašla kao pobjednik.Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, naglasio je važnost ovog susreta kao provjeru sposobnosti i forme tima u sklopu priprema za nadolazeći Europsko prvenstvo. S obzirom na kvalitetu protivnika, koji je uspio odigrati neriješeno s reprezentacijama Italije i Engleske, Dalić očekuje da će ova utakmica biti koristan test.

Također, izrazio je zadovoljstvo što se igra u Rijeci, čime se izbjegava dodatno putovanje za tim.Preparacije hrvatske reprezentacije za EURO 2024. održat će se u Rijeci, a susret sa Sjevernom Makedonijom samo je jedan u nizu pripremnih susreta. Nakon njega, slijedi još jedna prijateljska utakmica prije polaska u bazu u Neuruppin. Dodatno, u ožujku su planirana još dva prijateljska susreta, čiji će protivnici biti objavljeni uskoro. Podsjetnik, Hrvatska će na Europskom prvenstvu nastupiti u skupini B, zajedno s nogometnim selekcijama Španjolske, Albanije i Italije.