Coldrex tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Coldrex tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Coldrex tablete?

Coldrex tablete se koriste za kratkotrajno ublažavanje svih simptoma gripe kao i prehlade. Točnije, navedene tablete ublažavaju sljedeće simptome: Glavobolju, grozničavost, bolove u mišićima, začepljen nos, bolne sinuse i grlobolju. Glavni sastojak navedenog lijeka je Paracetamol koji je poznat kao analgetik koji smanjuje bol i kao antipiretik što znači da snižava tjelesnu temperaturu kada se ona povisi iz nekog razloga. Ostali sastojci su: Kofein, fenilefrinklorid, terpin hidrat, askorbatna kiselina i dijetalne tvari.

Coldrex tablete se ne smiju uzimati s drugim lijekovima koji sadržavaju paracetamol. Isto tako nije ih preporučljivo uzimati uz druge lijekove za gripu, prehladu ili začepljenost nosa. Isto tako važno je naglasiti da ne bi smjeli uzimati navedene tablete ako ste alergični na sastojke, ako imate probleme s bubrezima ili jetrom, ako imate povišeni krvni tlak ili srčane bolesti, ako imate poremećaj u apsorpciji šećera, ako uzimate antidepresive ili imate poteškoće s srcem. Prije uzimanja navedenog lijeka bitno je posavjetovati se sa svojim liječnikom i ljekarnikom kako ne bi došlo do pojave ne željenih nuspojava.

Kako djeluju Coldrex tablete i koje su njene nuspojave?

Naveli smo od čega se sastoje Coldrex tablete, a sada ćemo opisati kako njeni sastojci pomažu u djelovanju protiv gripe i prehlade. Paracetamol djeluje kao analgetik i antipiretik i glavni je sastojak lijeka. Kofein ima ulogu da stimulira središnji živčani sustav, fenilefrinklorid odčepljuje nos i čini naše sinuse prohodnijima da lakše dišemo, Terpin hidrat pojačava našu bronhalnu sekreciju, dok askorbatna kiselina ili vitamin C služi kao nadomjestak vitamina C koji se gubi u prehladi i gripi.

Kada spojimo djelovanje svih navedenih sastojaka dobijemo Coldrex tablete koje su danas među najuspješnijim tabletama u borbi protiv prehlade i gripe. U navedeno se možete uvjeriti ako čitamo brojne pozitivne recenzije korisnika. Da li navedene tablete imaju nuspojave? Odgovor je da, ali one se neće razviti kod svake osobe. Najčešće nuspojave su: Alergijska reakcija kao osip na koži te svrbež, oteklina usana i jezika kao i grla i lica, problemi s disanjem, pojava masnica, mučnina, nepravilni puls, proširenje zjenica. Ostale navedene nuspojave možete pronaći u uputstvu o lijeku koje dolazi s pakiranjem.

Gdje kupiti Coldrex tablete i po kojoj cijeni?

Navedeni lijek je iznimno tražen u zimsko doma, tako da se postavlja pitanje gdje kupiti Coldrex tablete? Navedene tablete se mogu kupiti u ljekarni bez liječničkog recepta. Njihova cijena je 43,35 kuna po pakiranju. Kada kupite navedeni lijek bitno ga je držati van dohvata djece. Navedeni lijek se također ne smije upotrebljavati nakon što mu istekne rok valjanosti koji je otisnut na pakiranju. Kako izgledaju Coldrex tablete i što sadrži pakiranje? Tablete su po izgledu polu bijele te polu narančaste s oznakom lijeka na gornjoj strani.

Samo pakiranje sadrži 12 tableta koje su umotane u PVC / AL blister. Trajanje liječenja je navedeno u uputama, ali isto tako se možete savjetovati sa svojim liječnikom te ljekarnikom. Trajanje liječenja je 3 dana, nakon čega je potrebno se obratiti liječniku ako se stanje ne popravi. Uzimaju se jedna do dvije tablete po 4 puta na dan prema potrebi. Navedeni lijek je za odrasle osobe i adolescente i ne preporučuje se davati djeci ispod 12 godina koja teže manje od 50 kg osim ako liječnik ne kaže drugačije.


Tagovi: