Byol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Byol - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Byol i njegovo djelovanje

Lijek Byol je beta-blokator i kao takav djeluje na srce i sprečava preveliku aktivnost srca. U slučajevima kada postoji rizik od zatajenja srca primjenjuje se ovaj lijek, te također lijek ima primjenu kada zatajenje srca uzrokuje kratak dah kod napora ili kada se tekućina zadržava u tijelu. Lijek Byol se može koristiti sa drugim lijekovima koji imaju isto djelovanje kod zatajivanja srce.

međutim treba biti oprezan kada postoje ozbiljne srčane bolesti poput kardiogenog šoka kod kojeg se izmjenjuju ubrzani i slabi rad srca, kada osoba ima nizak krvni tlak, osjeća slabost i nesvjesticu. Ujedno ukoliko postoje problemi sa disanjem kod astme ili piskanje u plućima, te usporeni rad srca ne preporučuje se uzimanje ovog lijeka.

Kod osoba koje imaju dijabetes ove tablete mogu prikriti niske razine šećera u krvi pa može doći do ubrzanog disanja, znojenja a niska razina šećera u krvi se neće očitavati. Ukoliko postoji slaba cirkulacija, te alergija na bilo koji od sastojaka lijeka ne preporučuje se terapija ovim lijekom.

Lijek Byol i njegove nuspojave

Nuspojave u terapiji lijekom Byol se mogu pojaviti ukoliko imate bolest Prinzmetalova angina, te ako postoje problemi sa cirkulacijom u rukama i nogama, AV blok prvog stupnja koji je poremećaj provođenja unutar srca, ukoliko idete na operaciju sa anestezijom, ako imate psorijazu, ako imate tumor nadbubrežne žlijezde, te kod problema sa radom štitnjače.

Nuspojave će se pojačati ukoliko tokom terapije lijekom Byol konzumirate alkohol u obliku ošamućenosti i omaglica. A ujedno bi vam se mogao pojaviti kao nuspojava i umor uz omaglice i pospanosti, te se stoga ne preporučuje upravljati vozilima i strojevima dok ste na terapiji ovim lijekom. Lijek sadrži laktozu pa kod osoba sa netolerancijom na laktozu može izazvati reakcije.

Usporeni rad srca, glavobolja, utrnulost i hladnoća u udovima, izrazito niski krvni tlak, hipotenzija, mučnine, povraćanja, proljev, zatvor su nuspojave kod terapije ovim lijekom. No, mogu se pojaviti i psihički problemi poput depresije, noćne more, sinkopa, halucinacije, mišićna slabost i grčevi mišića, te tokom pretraga može se ustanoviti da je povišena razina triglicerida i kolesterola u krvi.

Lijek Byol i iskustva u terapiji

Kod nekih osoba koje su na terapiji lijekom Byol pojavio se i gubitak teka, te žutilo kože i bjeloočnice što upućuje na poremećaj rada jetre, a u pretragama krvi će jetreni enzimi biti povišeni. Vrlo rijetko no ipak iskustvo pokazuje da može doći do pogoršanja psorijaze, te se javiti poremećaji na koži u obliku osipa, crvenila, ljuštenja kože, a moguć je i gubitak kose, te pojava konjunktivitisa.

Kod nekih se osoba u terapiji lijekom Byol javlja bol u prsima i nepravilni otkucaji srca, a kod osoba koje imaju astmu javljaju se problemi u disanju i kratkoća daha. Osobe koje imaju bolest zatajenja srca mogu osjetiti pogoršanje kada koriste ovaj lijek stoga je u takvim slučajevima najbolje obratiti se liječniku.

Iskustva pacijenata koji su bili na terapiji ovim lijekom ukazuju i na to da treba biti oprezan i paziti da ne dođe do predoziranja lijekom, a nikada se ne smije naglo prestati sa uzimanjem lijeka, već je potrebno postupno smanjivanje doza tokom nekoliko tjedana kada se prestaje sa uzimanjem lijeka. Lijek se izdaje isključivo na preporuku liječnika specijalista na recept i nije ga moguće nabaviti u ljekarnama bez recepta.


Tagovi: