Byol cor – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Byol cor - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Byol Cor djelovanje lijeka

Lijek Byol Cor su tablete koje djeluju kao beta blokator koji srce štiti od pretjerane aktivnosti u radu srca. Lijek se koristi u liječenju koje sprečava zatajenje srca koje uzrokuje kratak dah prilikom napora tijela ili zbog zadržavanja tekućine, a ovaj lijek može biti dodatni lijek drugim lijekovima koji djeluju kao beta blokator.

Kod određenih zdravstvenih stanja potrebno je upozoriti liječnika koji propisuje ovaj lijek kako ne bi došlo do nepotrebnih komplikacija. To su zdravstvena stanja kao kardiogeni šok koji se manifestira kao poremećaj rada srca od ubrzanog do usporenog, hladna koža i znojenje, opća slabost, te nesvjestica. Piskanja u plućima, astma te poremećaji u disanju, nizak krvni tlak, loša cirkulacija, nakupljanje kiseline u tijelu, tumor nadbubrežne žlijezde stanju su koja bi se mogla pogoršati prilikom korištenja ovog lijeka.

Lijek Byol Cor se ne bi smio propisivati trudnicama, dojiljama, djeci, ženama koje planiraju trudnoću, osobama koje trebaju ići na operacije pod anestezijom, te osobama koje imaju poremećaj u radu bubrega i jetre, kod nekih bolesti srca ili već preživljenim srčanim udarima.

Byol Cor nuspojave lijeka

Nuspojave lijeka Byol Cor koji djeluje kao beta blokator i sprečava zatajenje srca, mogu se pojaviti u slučaju alergije na neki od sastojka lijeka, u slučaju predoziranja, te u kombinaciji sa nekim drugim lijekovima osim lijekovima koji isto djeluju kao beta blokator. Lijek izaziva djelovanje koje utječe na sposobnost reagiranja, te izaziva pospanost, opći umor, omaglicu i ošamućenost.

Kako je liječenje ovim lijekom dugotrajno, te zbog djelovanja lijeka potreban je nadzor liječnika prilikom početka uzimanja lijeka, ali i kod prestanka uzimanja lijeka jer bi se mogle pojaviti opasne nuspojave ako se lijek Byol Cor prestane naglo uzimati.

Nuspojave kod terapijama ovog lijeka su opći umor, usporeni otkucaji srca, javljaju se glavobolje i omaglice. Ponekad će se pojaviti u utrnulost u nogama i rukama, te ušima i nosu, a može doći i do bolnih grčeva prilikom hodanja. Kao nuspojava može se pojaviti i pogoršanje kod stanja zatajenje srca i izrazito niski krvni tlak. Mučnine, povraćanja, zatvor i proljev probavne su nuspojave ovog lijeka.

Iskustva u korištenju lijeka Byol Cor

Iskustva osoba koje su koristile lijek Byol Cor ukazuju da ovaj beta blokator koji utječe na sprečavanje da dođe do stanja zatajenje srca pokazuju da lije izaziva i pospanost, i omaglicu, i ošamućenost i poremećaj spavanja, pa čak i nepravilne otkucaje srca. Kod nekih se osoba pojavljuju psihički problemi u obliku depresija, noćnih mora, pa čak i halucinacija i sinkopa.

Neki pojedinci svjedoče da je kod njih došlo do poremećaja u sluhu, te upala sluznice nosa i suhoća očiju, gubitak teka i smanjenje tjelesne težine. Kod nekih se osoba pojavio poremećaj rada jetre i pojava žutice, a u krvnim pretragama je razina triglicerida bila povišena kao i jetrenih enzima. Koprivnjača, ali i pogoršanje psorijaze, kožni osip uz ljuštenje kože, te gubitak kose neugodna je popratna pojava koju su neke osobe kod ove terapije doživjele.

S obzirom da je lijek Byol Cor kao beta blokator vrlo snažnog djelovanja i zahtjeva prilikom terapije liječnički nadzor, nije ga moguće nabaviti u ljekarni bez preporuke liječnika i liječničkog recepta, a niti se preporučuje da ga se samostalno koristi.


Tagovi: