Brzo punjenje ne radi

Tech

Brzo punjenje ne radi

Brzo punjenje ne radi – u čemu je problem?

Današnji proizvođači pametnih telefona nude posebne punjače koji pune brže od ostalih. U pitanju su punjači koji napune Vašu bateriju na mobitelu od nule do stotke unutar pola sata, a to može biti izuzetno korisno svima nama koji nekada zaboravimo svoj mobitel staviti puniti noć prije. Kako ide vrijeme, često se događa situacijama da brzo punjene ne radi kako treba – nekada uopće ne puni brzo, niti display na mobitelu ne pokazuje “fast charging”, a ponekad piše da brzo puni, no mobitel se i dalje puni satima!

U čemu je problem? Zašto brzo punjenje ne radi onako kako želimo? Je li problem u punjaču ili u mobitelu? U principu ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje jer brzo punjenje može prestati raditi radi više razloga. Kako se nositi s time i kako otkriti zašto brzo punjenje ne radi? O tome govorimo u članku i pomažemo Vam da ga ponovo osposobite.

Zbog čega brzo punjenje ne radi?

Brzi punjači dolaze u dvije varijante – ili su u pitanju tvornički punjači koji dolaze skupa s novim mobitelom, ili se radi o posebnim punjačima (koje ne radi ista kompanija kao ona od koje ste kupili mobitel). Najčešće što korisnici zamjećuju kod brzih punjača jest da oni ne rade više nakon što mobitel punimo na drugim punjačima.

U praksi: kada napunite mobitel kod nekoga doma na njegovom punjaču ili kada u bircu stavite mobitel puniti na šank, često se događa da nakon toga Vaš originalni brzi punjač više ne radi kako treba. Ne postoji drugi savjet ovdje nego da uvijek punite mobitel na svom punjaču. Ukoliko imate punjač iste firme kao i mobitel, držite se tog punjača i ne mijenjajte ga! Brzo punjenje ne radi? Nekada ne radi i zato što jednostavno kabel nakupi puno prašite i kontakt nije čist – tada je punjenje polovično premda na mobitelu i dalje piše da se mobitel puni po brzom postupku. Ako brzo punjenje ne radi, očistite kabel ili poduzmite druge mjere.

Što napraviti kada brzo punjenje ne radi?

Osim što brzo punjenje ne radi često radi trivijalnih razloga, ponekad može biti u pitanju i sama baterija. Ukoliko ste primijetili da Vam brzo punjenje više nije brzo, ispraznite tu večer mobitel do kraja i stavite ga na punjenje od nule. Ponekad reset baterije može pomoći u ovom problemu. Osim toga, ne postoji puno filozofije oko toga zašto brzi punjač ne radi brzo.

Mobiteli su, baš kao i sva ostala moderna tehnologija, vrlo osjetljivi na kvarove, a njihov je životni vijek vrlo kratak u usporedbi s mobitelima ranije faze. Ako brzo punjenje ne radi kako treba, a punjač koristite preko godinu dana, cijeli odgovor na Vaše pitanje može se sročiti u jednoj rečenici: zato što je staro! Relativan je pojam starosti u ovom slučaju, no i sami već znate da moderna tehnologija, mobiteli i punjači vole krepat vrlo brzo. Na kraju jedini savjet još koji imamo jest da kupite novi punjač!

Tagovi: