Boja za obrve – kako ju odabrati i pravilno koristiti

Ljepota i zdravlje

Boja za obrve - kako ju odabrati i pravilno koristiti

Boja za obrve – koja su osnovna estetska pravila?

Bojanje obrva nije na pameti svakoj ženi, no neke od nas zaista žele promijeniti svoj izgled i žele to napraviti putem obrva. Ukoliko ste žena koja želi promijeniti boju svojih obrva, postavlja se puno pitanja. Kako odabrati pravu boju? Koja boja za obrve je za mene? Koja boja nikako nije za mene? Što je previše upadljivo, a što neće imati nikakvog efekta? Ne brinite, donosimo Vam savjete kako odabrati pravu boju i kako ne ispasti kao klaun.

Postoji mali broj osnovnih pravila koja će Vam pomoći pri bojanju obrva. Prvenstveno treba znati da, ako imate tamnu kosu, bojate obrve u svjetliju boju, a ako imate svijetlu kosu – u tamniju. Djevojke koje imaju tamnu boju kose, mogu svoje obrve posvijetliti čak za par nijansi svjetlije od boje svoje kose. Kad su u pitanju cure sa svijetlom bojom kose, onda tamnjenje obrva treba napraviti suptilnije jer prevelika razlika u ovom modelu može učiniti Vaše obrve malo preupadljivima. Boja za obrve uvijek treba biti bliska prirodnoj.

Boja za obrve – kako obojati obrve?

Sada kada ste našli adekvatnu boju za svoje obrve, potrebno je odraditi glavni dio posla -bojanje! Prvo i prije svega, obavite sve standardne beauty poslove oko svojih obrva – depilirajte ih, uredite, pokratite, modificirajte i prilagodite da budu onakve kakve najviše volite. Zatim, temeljno očistite svoje obrve. Ukoliko ovaj korak ne napravite, Vaša boja mogla bi se razmazati, a prašina koju niste skupili s obrva u nekom će trenutku doći do izražaja i to sve skupa neće izgledali lijepo – temeljito počistite obrve. Zatim nanesite boju na obrve i radite to izuzetno polagano.

Ukoliko pogriješite, pobrinite se da odmah imate spremne preparate za brisanje pored sebe i temeljito očistite svoje greške. Boja za obrve treba se odmah pobrisati s neželjenih dijelova lica. Vaša boja za obrve najbolje će se istaknuti ako nakon bojanja dobro pročetkate obrve – i to na način “iz unutra prema van. ” Radite to barem 5 minuta kako biste temeljito raspodijelili boju.

Boja za obrve – dodatni savjeti

Kada se odlučujete za bojanje obrva, budite sigurni u svoj izbor. Vrlo je zamorno kada odaberete boju koja Vam sada odgovara, no neće Vam odgovarati već pri prvom sljedećem bojanju kose. Morate znati da bojanje obrva ide paralelno s bojanjem kose stoga ako ste osoba koja često boja kosu, bojanje obrva moglo bi Vam se zakomplicirati. Boja za obrve, premda se lako skida, ipak će zahtijevati od Vas ponavljanje procesa svaki put kad bojate kosu. Uostalom, ne želite valjda imati crne i tamne obrve u kombinaciji s plavom kosom? Izgledat ćete jako ljuto.

Osim toga, prije nego što počnete s ikakvim bojanjem, dobro proučite upute jer svaka boja za obrve dolazi s jasnim naputcima. Koristite adekvatne alate pri bojanju obrva jer prevelike olovke i kistovi mogli bi dati lošiji rezultat. Na kraju, savjetujemo da prije svakog bojanja provjerite sastav – spriječite bilo kakve alergijske reakcije. Ukoliko ne znate na što ste alergični, obavite pregled prije bojanja obrva. Sretno!

Tagovi: