Bachove kapi – opuštajuća aromaterapija kod kuće

Ljepota i zdravlje

Bachove kapi - opuštajuća aromaterapija kod kuće

Bachove kapi, terapija cvijetnim esencijama

Bachove kapi, ili terapija cvjetnim esencijama je poznata praksa u homeopatskim krugovima, a za njih je zaslužan Dr. Edward Bach. Što su zapravo Bachove kapi? One predstavljaju cvjetne esencije za koje se vjeruju da pozitivno djeluju na naš čitav organizam na način da eliminiraju negativne misli i emocije. Dr. Edward Bach je bio poznati stručni homeopat koji je zahvaljujući svojem medicinskom znanju napravio ljekovite kapi koje pomažu za brojna emocionalna stanja. Bach je vjerovao kako su sve biljke na našem planetu ovdje s razlogom i da kao takve imaju određeni utjecaj na naše psihičko zdravlje kao i emocije. Bach je također radio razna istraživanja u kojima je htio dokazati kako negativne emocije i negativna psihička stanja mogu utjecati na zdravlje pojedinca, danas navedena istraživanja imaju znanstvenu potvrdu. Znanstvena istraživanja danas pokazuju kako je aromaterapija učinkovita, što je pridonijelo sve većoj zainteresiranosti za određene kapi i eterična ulja koja su danas prisutna u brojnim kućanstvima.

Bachove kapi, alternativna pomoć za organizam

Bachove kapi su danas poznate kao alternativan način kako liječiti poteškoće poput depresije, anksioznosti i drugih fobija. Veliki broj današnjih holističkih i homeopatskih stručnjaka će vam reći kako su one bolja metoda za rješavanje negativnih misli i emocija nego razni antidepresivi. Bachove kapi se danas sastoje od miksa 30 biljaka za koje se vjeruje da pozitivno utječu na naše mentalno stanje koje je često zaslužno za stvaranje bolesti u našem organizmu. Po navedenoj terapiji, miks raznih biljaka i cvijeća sadrži razne energetske vibracije kao i ljekovita svojstva koja se tijekom konzumiranja prenose u naše tijelo i tako nas opušta. Navedene kapi pomažu u uspostavljanju ravnoteže u našem organizmu. “Rescue Remedy” su danas najpoznatije navedene kapi, u prijevodu simbolično možemo reći kako se radi o “sredstvu za spašavanje”. Ovdje nalazimo na kombinaciju cvjetnih esencija koje pomažu kod anksioznosti i stresa. Napravljene su da umiruju naš organizam, da nas opuste i da nam ublaže osjećaj nestrpljivosti. Biljke koje pronalazimo u navedenim kapima su sljedeće: Obična Pavitina, crvenolisna šljiva, sunčanica, i biljka zvana ptičje mlijeko.

Bachove kapi, korištenje i doziranje

Kako se koriste Bachove kapi? Kapi ovakve vrste, kao i eterična ulja možemo konzumirati ili koristiti na nekoliko načina: Udisanjem ili inhaliranjem, masažom tj. trljanjem u kožu, ili oralnom primjenom. Bachove kapi možemo primjenjivati na sljedeće načine, u prvom načinu 2 – 4 kapi razrijedimo na čašu vode i pijemo u malim gutljajima, postupak se može primjenjivati do 4 puta dnevno. Drugi način je kapanje direktno na jezik, ovdje također kapnemo 2 – 4 kapi na jezik do 4 puta dnevno. Navedene kapi su sigurne za uzimanje, no poželjna je konzultacija s liječnikom ili ljekarnikom. Tko najčešće koristi navedene kapi? U pravilu ove kapi mogu uzimati svi, njihova konzumacija se najčešće preporučuje ljudima koji traže prirodan način za smirenje i opuštanje. Gdje se mogu kupiti navedene kapi? Možete ih pronaći u brojnim ljekarnama i drogerijama, a njihova cijena varira ovisno o veličini pakiranja kao i da li kupujete jednu bočicu ili više njih.

Tagovi: