Azimed – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Azimed - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Azimed djelovanje

Azimed tablete djeluju na liječenje infekcija kao što su infekcije dišnih puteva, bronhitis, upala pluća, upala grla i upala sinusa. primjenjuje se kod infekcije uha, kože i mekog tkiva, no ovaj lijek ima primjenu i kod spolnih infekcija koje je uzrokovala Chlamydia trachomatis. Kod upotrebe ovog lijeka trebate liječnika upozoriti ukoliko imate srčanih problema, bolesti jetre ili bolesti bubrega u bilo kakvom obliku.

Lijek može izazvati i poremećaj rada srca, može vam se pojaviti i vrtoglavica, omaglica, te slabost u mišićima. O tome svakako obavijestite liječnika koji vam je propisao Azimed tablete jer će vam u tom slučaju za liječenje postojeće infekcije propisati druge tablete za liječenje infekcija jer infekcije se same do sebe neće izliječiti.

Djeca mogu koristiti ovaj lijek u dozi kao i odrasli samo ako imaju više od 45 kilograma tjelesne težine, dakle djeca sa manjom tjelesnom težinom ne bi smjela koristiti ovaj lijek za liječenja infekcija, već će im liječnik trebati propisati drugi lijek.

Azimed nuspojave

Azimed se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, pa čak i ženama koje planiraju imati dijete uskoro. Doziranje ovog lijeka treba biti strogo prema uputama liječnika i to trebate popiti cijelu seriju lijeka kako bi se infekcija izliječila. U slučaju da osjetite bilo kakve nuspojave odmah se obratite liječniku koji će ove tablete zamijeniti drugom vrstom tableta za liječenje infekcija.

U slučaju predoziranja Azimed tabletama moguće nuspojave su gubitak sluha, proljev, povraćanje i mučnine. No, postoje i nuspojave kod redovite upotrebe ovog lijeka na koje trebate reagirati odmah prestankom uzimanja lijeka i zatražiti liječničku pomoć.

To su nuspojave u obliku simptoma poteškoća sa disanjem, piskanje kod disanja, oticanja lica, očiju, usana, jezika, grla, svrbež bilo gdje na tijelu jer to su sve znakovi alergijskih reakcija. Moguće su nuspojave kao i kod predoziranja a de se uopće niste predozirali, nego ste preosjetljivi na ovaj lijek. Nizak krvni tlak i nepravilni otkucaji srca također su moguće nuspojave.

Azimed iskustva i cijena

Iskustva osoba koje su uzimale Azimed tablete vrlo često svjedoče da su imali proljev, povraćanje, mučnine i bolove u trbuhu. Osjećali su glavobolje, a krvna slika im je bila poremećena sniženi limfociti i bikarbonati u krvi.

Neke osobe svjedoče da su dobili infekcije rodnice kod žena, upalu pluća, gljivične infekcije, upale grla, gljivične infekcije usta, poremećaji u disanju, upalu sinusa. Zbog povraćanja i mučnina, gubitak apetita je posljedica, pa nastaju nervoza i insomnija, nesanica. Sve to dovodi kod nekih osoba do slabljenja tijela i opće slabosti, omaglica, vrtoglavica, a moguće je i kod nekih poremećaji okusa, te trnci u udovima.

Neke osobe, no rijetko iskusile su i druge nuspojave kao što su poremećaj rada jetre, bubrega, bjeloočnica im je požutila kao i koža što je posljedica nepravilnog rada jetre. Vrlo rijetko no ipak neki svjedoče o konvulzijama, tjeskobi, agresiji, halucinacijama, gubitku svijesti, anemija, zujanje u ušima i gluhoću, te poremećaji u radu srca. Stoga iako Azimed lijek ne možete nabaviti bez recepta upoznajte svog liječnika sa svim svojim zdravstvenim problemima, te ga obavijestite o nuspojavama ovog lijeka bez odgađanja.

Tagovi: