Što je aura

Što je aura

Što je aura, definicija

Aura je pojam iz latinskog jezika koji označava dašak vjetra. Iako se obično povezuje sa svijetom mističnog, to je energija koju emitira naše tijelo. Oko svake osobe postoji energetsko polje koje nam govori kako šaljemo i primamo energiju. Drugim riječima, može se opisati kao neka vrsta magnetskog polja koje okružuje naše tijelo. Ovo takozvano energetsko polje ima 7 slojeva, koji su poznati kao fizički, izvanfizički, emocionalni, mentalni, duhovni, božanski i nebeski. Svaki od njih vezan je za neko područje života, iako su cijelo vrijeme međusobno povezani. Kada osoba ima emocionalni problem, to može potamniti boju njezine aure. Kako bismo razumjeli ove slojeve aure, moramo znati da su povezani sa sedam glavnih čakri koje se nalaze u tijelu. Kada holistički terapeuti usklade te točke, aura je svjetlija, jer se energija osobe vraća u ravnotežu. Čak i ako fizički ne možemo vidjeti auru, znamo kako ona utječe na život. Naime, kada nismo dobro ili loše raspoloženi, drugi će ljudi lako primijetiti kako se osjećamo. Iako ne možemo vidjeti boju svoje aure, naše misli i negativni osjećaji smanjit će svjetlinu aure i to će utjecati na promjenu boje našeg magnetskog polja koje nas okružuje. To nas može spriječiti u privlačenju pozitivne energije, koja u fizičkom području našeg života može pridonijeti, na primjer, simptomima boli i glavobolje.

Što je aura osobe

Svaka osoba ima svoju karakterističnu boju aure, koja se smatra odrazom univerzalne duše sačinjene od vibracija. Često se doživljava kao ogledalo u kojem se ogledaju sva stanja ljudske svijesti. Kao nematerijalni element karakterističan za svako živo biće, njegove boje otkrivaju nam sve osjećaje, od radosti do tuge. Uvjetovano fizičkim i duhovnim stanjem, t. j. sa svime što utječe na um i tijelo. Stres, frustracija, nisko samopoštovanje, negativni odnosi s drugim ljudima i mnoge druge društvene situacije mogu utjecati na smanjenje energetskog kruga kojim smo okruženi. Ali ako je osoba okružena pozitivnim osjećajima, kao što su ljubav, plemenitost, zahvalnost, to može utjecati na osvjetljavanje boja aure. Ono što trebate znati je da se boje aure mijenjaju prema iskustvima koje je osoba doživjela. Postoje mnoge razlike u aurama ljudi. Naime, kod zdravih osoba ona je gušća, štoviše, kod srdačnih osoba prisutna je šira aura, dok se osobe s tanjom aurom mogu osjećati neugodno. S razjašnjenim početnim pitanjem, što je aura, sada možemo lakše razumjeti kako znanost i metafizika utječu na nju.

Što je aura i kako znati njezinu boju

Za većinu duhovnih kultura, izraz aura odnosi se na vibracije i vitalnu snagu koja nas okružuje i proteže se izvan našeg fizičkog oblika. Istraživači na području bioenergetike ističu da se kroz auru prikazuju sve važne misli, emocije i osjećaji. Budući da je povezano s emocijama i percepcijom, značenje njegovih boja ima jedinstveno značenje. Žuta boja aure povezuje se s inteligencijom, kreativnošću, optimizmom, intuicijom i radošću. Narančasta - pozitivni i emotivni ljudi, ekspanzija, komunikacija, seksualna energija i vitalnost. Crvena boja - fizička aktivnost, ambicije. Plava boja - iskrenost, poštenje, mir, spokoj. Bijela - unutarnji mir, visoka duhovnost. Siva - sramežljivost, nedostatak hrabrosti, nisko samopoštovanje, strah. Smeđa - zbunjenost, negativni osjećaji. Crna – destruktivna energija, fizička ili mentalna neravnoteža. Zeleno – suosjećanje, osjetljivost, sklad. Ljubičasta – velikodušnost, kreativnost, duhovnost, smirenost. Bijela boja ljudske aure je savršena i ne postoji ni u jednom ljudskom biću. Ako je aura preopterećena negativnom energijom, postoje jednostavni načini da je očistite i uskladite.


Tagovi: