Atletika za djecu

Atletika za djecu

Pitate se na koji sport upisat svoje dijete? Atletika za djecu je odgovor!

Atletika je jedan od temeljnih, najstarijih i najraširenijih sportova na svijetu i obuhvaća brojne grane poput trkačkih, skakačkih i bacačkih disciplina. Upravo zbog takve svoje sveobuhvatnosti, zbog inkorporacije fizičke snage, izdržljivosti, okretnosti i brzine, te osobnih svojstava ličnosti poput odlučnosti, upornosti i hrabrosti, mnogi ju nazivaju kraljicom sportova. Kraljicom sportova se može zvati i zato jer zbog svoje sveobuhvatnosti i naučenih motoričkih sposobnosti atletika može biti polazište i osnova za sve ostale sportove.

Uzimajući u obzir sve navedeno, ako se pitate na koji sport upisati svoje dijete a da bude zdrav za njega i da ga razvija u dobrom pravcu, atletika za djecu je odgovor. Osim što će dijete razviti bazične motoričke sposobnosti poput trčanja, skakanja i bacanja, vrijedi znati da će mu te vještine koristiti i za slučaj da odluči promijeniti sport, a znajući promjenjivu narav djece, tako nešto možete očekivati. Atletika za djecu se može trenirati u gotovo svakom većem gradu, stoga se raspitajte kod obližnjih klubova i odvedite svoje dijete na probni trening!

Atletika za djecu najbolji je sport za vaše dijete!

Baš kao što smo prethodno naveli, koristi za fizički razvoj djeteta koje ide na atletiku su velike. Međutim, ne smijemo pri tom zaboraviti na jednu važnu komponentu dječjeg razvoja a to je psihički razvoj. Svaki ozbiljan atletski klub će imati zadovoljstvo svojih članova ispred vlastitih interesa i vlastitih rezultata.

To podrazumijeva da treneri jednaku pažnju posvete svim članovima, neovisno o sposobnostima. Isto tako, treneri bi u svom pristupu trebali uzimati u obzir dob i osjetljivost djece i pristupat im na način da jačaju njihov psihički razvitak, a ne da im stvaraju dodatne nesigurnosti. Upravo zato, atletika za djecu može biti najbolja odluka koju ste donijeli za svoje dijete ako se potrudite pronaći klub s adekvatnim trenerima koji u treniranju pristupaju sveobuhvatno. Upravo zato, na vama je da se raspitate, pretražite na internetu pojam atletika za djecu, i pronađete klub koji je najbolji za vašeg mališana. Imajte samo na umu da rezultati kluba nisu nužno primarni, već i psihološki pristup koji treneri imaju prema djeci.

Evo što trebate znati ako vas zanima atletika za djecu

Ako se pitate da li je atletika za vaše dijete, odmah moramo reći da je pitanje vjerojatno pogrešno postavljeno. Ako vas muči višak kila, visina ili neki drugi djetetov parametar, ne trebate isključivo doći do zaključka da određeni sport nije za vaše dijete. Naime, ne smije postojati klub koji će pogledati vaše dijete i procijeniti da li je ono za njih ili ne, niti smije postojati trener koji ima iluziju da može procijeniti na temelju nekoliko treninga da li je neki sport za određeno dijete ili nije. Sport bi se trebao prilagoditi djetetu a ne dijete sportu. Vještine bi se trebale početi usvajati pomalo, kroz igru, i povećavati kompleksnost kretnji razmjerno rastu vještine kod djeteta.

Tako funkcionira atletika za djecu koja je pravilno vođena. Ako dijete ima želju i strast prema tom sportu, roditelji i treneri ne bi trebali biti faktor koji staje između djeteta i sporta. Jedina osoba koja u tom trenutku može stati između djeteta i sporta jest liječnik koji procijeni da bi zbog određenog zdravstvenog stanja djeteta i naravi sporta mu to moglo štetiti. U svim ostalim slučajevima, atletika za djecu je pravi izbor!


Tagovi: