Aspirin plus C šumeće tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Aspirin plus C šumeće tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Aspirin plus C kako djeluju šumeće tablete

Aspirin plus C tablete u obliku šumećih tablete koriste se za ublažavanje boli i snižavanje povišene temperature. Glavni sastojci ovih šumećih tableta su acetilsalicilatna i askorbatna kiselina uz prisustvo natrija. S obzirom da ublažavaju bol djeluju protuupalno i snižavaju visoku temperaturu. Preporučuje se kratkotrajno uzimanje lijeka, strogo sljedeći upute i pazeći da se ne prekorači dnevna doza lijeka. Ukoliko nakon tri dana korištenja Aspirin plus C nema poboljšanja obratite se liječniku koji će vas pregledati i poslati na pretrage ukoliko je potrebno, te propisati neki drugi lijek za liječenje.

Aspirin se ne bi smio uzimati sa nekim drugim lijekovima jer može umanjiti djelotvornost drugih lijekova, na primjer ukoliko se radi o lijekovima za liječenje karcinoma, reumatoidnog artritisa, lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi, lijekove koji se koriste za liječenje depresije, zatim lijekovi za bolesti srca, šećerne bolesti, bolesti bubrega i jetre i mnogo drugih lijekova. Prije korištenja Aspirina najbolje se posavjetovati sa svojim liječnikom, jer na primjer i trudnice ne bi smjele koristiti ovaj lijek, niti djeca mlađa od 16 godina.

Aspirin plus C šumeće tablete nuspojave

Aspirin plus C šumeće tablete isključivo uzimajte prema preporučenim dozama koje pišu u uputi ovog lijeka, jer ukoliko prekoračite doze možete imati ozbiljne nuspojave poput poremećaja ravnoteže tekućine, poremećaja soli i kiselosti u krvi, otežano disanje, nepravilni otkucaji srca, i još puno nuspojava.

Međutim, Aspirin plus C čak i kad doze nisu prekoračene može imati ozbiljne nuspojave u obliku alergijskih reakcija koje se očituju kao oticanje jezika, lica, dušnika, poteškoće u disanju. Također, kao nuspojave se mogu javiti i bol u trbuhu, povraćanje krvi, crnu stolicu, naročito ako imate problema sa čirom na želucu ili nekih drugih probavnih problema.

Postoje i još nuspojave kao što su pad krvnog tlaka, problemi sa srcem, oticanje tkiva zbog viška tekućine, kožne reakcije poput osipa svrbeži i koprivnjače, krvarenje u mozgu ili unutar lubanje. Moguća je i šok reakcija opasna po život, simptomi astme, upala i čir, te krvarenje u probavnom sustavu. Ovaj lijek u vrlo rijetkim slučajevima može izazvati pucanje čira u probavnom sustavu, poremetiti rad jetre jer može dovesti do povećanih razina jetrenih enzima, transaminaze.

Aspirin plus C iskustva korisnika i kolika je cijena

Korisnici koji su koristili Aspirin plus C šumeće tablete mogu posvjedočiti da lijek doista može utjecati na druge lijekove, te da je svakako potrebno savjetovati se sa liječnikom prije uzimanja ovog lijeka. Također, korisnici mogu prenijeti svoja iskustva da se ovaj lijek ne smije konzumirati ukoliko se pripremate na neku operaciju ili vađenje zuba jer može izazvati pojačano krvarenje. Lijek naime djeluje na način da smanjuje broj crvenih krvnih stanica pa se ne preporučuje koristiti ga prije i poslije operacija.

Aspirin plus C lijek je pakiran u kutijama od 10 i 20 šumećih tableta koje treba koristiti prema uputama i paziti da se ne prekorači dnevna doza. Kako lijek nije namijenjen na upotrebu dulju od 3 dana pakiranje od 20 šumećih tableta vam možda i neće trebati ukoliko živite sami, stoga je možda najbolje da nabavite pakiranje od 10 šumećih tableta čija cijena je oko 40-tak kuna, no svakako možete i uzeti i pakiranje od 20 tableta koje neće biti dupla cijena nego nešto manje od duple cijene. Ove tablete možete čuvati gdje i ostale lijekove van dohvata djece pa će vam možda zatrebati ponovo u njihovom roku trajanja, no kad ih ponovo budete koristili prvo provjerite rok trajanja.

Tagovi: