Alerdin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Alerdin - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Alerdin tablete za alergije kako djeluju

Alerdin tablete su tablete koje se rastvaraju u ustima i nije ih potrebno gutati jer će se one otopiti u ustima. Ovo je lijek koji liječi alergije, ali nije kao ostali lijekovi protiv alergija i ne izaziva pospanost. Lijek djeluje tako da kontrolira alergijske reakcije prije nego one nastanu, odnosno sprečava ih da nastaju alergijske reakcije i simptomi reakcija.

Simptomi koji se javljaju kao alergijska reakcija na koji lijek Alerdin djeluje su kihanje, curenje i svrbež nosa. A djeluje i na sprečavanje svrbeža nepca, te crvenilo i suzenje očiju. Ove tablete se koriste za ublažavanje simptoma urtikarije, svrbež na koži i koprivnjaču. Osobe koje se bore sa alergijama raznih uzročnika vrlo će rado biti na terapiji ovim lijekom kako bi unaprijed spriječile pojavu neugodnih simptoma koje narušavaju normalno funkcioniranje tokom dana i noći, jer alergije znaju ozbiljno poremetiti i obavljanje dnevnih obaveza i normalan san, pa je posljedica kroničan umor i iscrpljenost organizma.

Alerdin tablete i njihove nuspojave

Nuspojave koje se mogu pojaviti kod terapije Alerdin raspadljivim tabletama može biti i sama alergija na sastojke tableta, pa trebate pripaziti prvenstveno na sastojak desloratadin, ali i na loratadin. Također, potreban je oprez ukoliko imate poremećaj u funkciji bubrega, te oštećenu jetru.

Česte nuspojave u terapiji ovim lijekom su glavobolje, umor i suha usta, a u nekim slučajevima su se pojavile nuspojave teških alergijskih reakcija kao što su otežano disanje, oticanje, svrbež, piskanje kod disanja, te koprivnjača i osip.

Kod nekih osoba u terapiji lijekom Alerdin kao nuspojave su se pojavili osjećaj lupanja srca, ubrzanog rada srca, mogući su bolovi u trbuhu popraćeni povraćanjem, mučninama, proljeva i osjetljivog želuca. Također su moguće omaglice, nesanice, pospanost, halucinacije, napadaji kod terapije ovim lijekom. Uz sve to moguće su i nekontrolirane kretnje tijela, bolovi u mišićima, i vrlo opasno poremećaj rada jetre i njezine funkcije što se može provjeriti krvnim pretragama jetrenih enzima. Ukoliko u terapiji ovim lijekom imate neke od ovih simptoma hitno se obratite liječniku koji će odlučiti o nastavku terapije ovim lijekom ili se odlučiti za neki drugi lijek s istim ili sličnim djelovanjem.

Iskustva u terapiji lijekom Alerdin

Iako je lijek Alerdin namijenjen i djeci do 12 godina ipak lijek treba čuvati izvan dohvata djece koja su mlađa od 12 godina jer nije namijenjen za mlađu djecu jer bi moglo doći do toksičnih reakcija opasnih za dječji organizam. Osobe koje su bile ili jsu na terapiji ovim lijekom vrlo često svjedoče o glavoboljama i umoru tokom terapije. No, nekima je to i prihvatljivo jer su im alergijske reakcije koje imaju puno teže i ometaju ih u normalnom životu i obavljanju svakodnevnih obaveza i remete normalan san i odmor tokom noći.

Iskustva osoba koje su koristile lijek Alerdin govore da ukoliko ste zaboravili uzeti dozu u određeno vrijeme nemojte uzimati dvostruku dozu jer može doći do predoziranja sa jakim nuspojavama koje mogu izazvati ozbiljne poremećaje rada bubrega i funkcionalnosti jetre. U slučaju predoziranja potrebno je hitno se javiti liječniku bez odgađanja.

Ono što je važno znati kod konzumacije lijeka je da kada otvorite tabletu trebate je odmah i konzumirati, a ne ostaviti otvorenu, te terapiju možete uzeti natašte ili uz neki od obroka. Lijek se izdaje isključivo na recept liječnika, pa ga nije moguće kupiti u ljekarni bez recepta.


Tagovi: