Kako pojačati wifi signal

Kako pojačati wifi signal

Kako pojačati wifi signal postavljanjem rutera na pravo mjesto?

Ono što trebate imati na umu prilikom učenja toga kako pojačati wifi signal je da mjesto na koje postavite ruter uvelike determinira jačinu wifi signala. Naime, nije svako mjesto u vašem stanu ili kući prikladno za postavljanje rutera. Prvo što trebate osigurati kada birate mjesto za svoj ruter je da to mjesto nije blizu metalnih uređaja i uređaja koji emitiraju elektromagnetske valove.

Imajte na umu da i drugi materijali loše utječu na jačinu wifi signala, ali u puno manjoj mjeri nego metal. Uređaji koji najviše emitiraju elektromagnetske valove nalaze se u kuhinji, stoga je kuhinja najlošije mjesto na koje možete postaviti svoj ruter. Najbolje mjesto za vaš wifi ruter je prostorija u kući koja ima najmanje uređaja i metala. Također, unutar te prostorije odaberite povišenije mjesto te mjesto koje nije zaklonjeno nekakvim predmetima koji mogu ometati emitiranje wifi signala. O ostalim načinima kako pojačati wifi signal pročitajte u nastavku teksta.

Kako pojačati wifi signal uz pomoć wifi pojačivača?

Kao što je navedeno u prethodnom odlomku, postoji nekoliko načina kako pojačati wifi signal. Jedan od tih načina se odnosi na kupnju tzv. wifi pojačivača. WiFI pojačivači su elektronični uređaji koji funkcioniraju na vrlo jednostavan način. Naime, oni djeluju na način da preuzmi wifi signal od vašeg wifi rutera te ga ponovno emitiraju na jači način. Podaci koje emitira vaš wifi ruter na identičan se način emitiraju putem wifi pojačivača. WiFI pojačivači se uglavnom koriste kada je wifi signal veoma slab.

Cijena wifi pojačivača varira, ali uglavnom se radi o par stotina kuna. Možda vam to zvuči puno, ali kada jednom uvidite razliku u wifi signalu kada počnete koristi wifi pojačivač, onda vam neće biti žao uloženog novca. U pravilnom korištenju wifi pojačivača pomoći će vam aplikacija za pojačavanje wifi signala, koja se također koristi i za analizu postojeće wifi mreže koju emitira vaš ruter. Sada kada ste naučili neke od načina kako pojačati wifi signal, u nastavku teksta pročitajte što sve negativno utječe na vaš wifi signal.

Kako pojačati wifi signal i što sve negativno utječe na njega?

Da bi u potpunosti proveli postupak kako pojačati wifi signal, morate naučiti koji su to glavni razlozi zbog kojih je vaš wifi signal loš. U telekomunikacijskoj industriji opće je prihvaćeno da postoji pet glavnim stvari koje negativno utječu na jačinu vašeg wifi signala. Prva stvar koja negativno utječe na jačinu wifi signala je fizička udaljenost rutera. Iz sigurnosnih razloga wifi ne emitiraju signal velike jačine, no ipak pojedini wifi ruteri imaju dovoljno snage da pokriju veliki stan ili kuću, dok pojedini ruteri ne mogu pokriti ni manji stan.

Ako imate slabiji ruter, postavite ga što bliže uređajima koji koriste wifi signal. Druga stvar koja negativno utječe na wifi signal su fizičke prepreke. Kao što je već navedeno u tekstu, razni fizički predmeti u vašem domu mogu ometati wifi signal i na taj ga način oslabiti. Treća stvar koja negativno utječe na wifi signal su druga elektromagnetska zračenja u vašem domu. Negativno na jačinu wifi signala može utjecati i kvaliteta samog wifi rutera. Za ostale načine kako pojačati wifi signal možete pitati svoje teleoperatera.


Tagovi: