Trenutna cijena i vrijednost bitcoina danas

Trenutna cijena i vrijednost bitcoina danas

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama

Cijena i vrijednost Bitcoina

Cijena i vrijednost Bitcoina su dvije kategorije, iako logično imaju veze jedna sa drugom, koje bi mogli odvojeno razmatrati. Bitcoin je najpopularnija kriptovaluta, perjanica cijelog novog pokreta i tehnologije vezane za kriptovalute i blockchain. Za Bitcoin možemo reći kako on u svijetu kriptovaluta ima ulogu koje zlato drži u realnoj ekonomiji. Sa Bitcoinom se uspoređuju sve druge kriptovalute, jer je on prva pokrenuta kriptovaluta zasnovana na blockchain tehnologiji.

Blockchain tehnologija omogućava obavljanje transakcija putem interneta, gdje sigurnost i validnost transakcija osigurava mreža različitih korisnika vezanih unutar blockchaina. Dakle, u ovom slučaju banka kao treća strana i nadzornik nema svoju ulogu. Upravo je ova sloboda i anonimnost kod slanja određene vrijednosti među korisnicima, jedna od najvažnijih značajki cijelo sustava na kojemu se temelje kriptovalute. Kriptovalute odavno nisu više samo ideja, već sve više sudjeluju u realnom životu. Ipak cijena i vrijednost Bitcoina danas, kao i svih ostalih kriptovaluta još uvijek uvelike ovisi o neopipljivim očekivanjima koja društva i pojedinci imaju prema kriptovalutama.

Cijena i vrijednost Bitcoina danas

Na današnji dan cijena i vrijednost Bitcoina je 57 000 dolara, što je oko 380 000 kuna. Ipak, vrijednost Bitcoina, a jednako tako i svih ostalih kriptovaluta, mijenja se na razini jednog sata. Ova činjenica svakako nije dobar signal i preduvjet kako bi se Bitcoin više koristio kao platežno sredstvo. Oko cijene Bitcoina se svi možemo složiti, ona je jednostavna takva kakva je u datom trenutku. Ono što konstantno mijenja cijenu jednog Bitcoina je trenutna nemogućnost da se odredi vrijednost Bitcoina.

Slična je stvar sa svim ostalim vrijednostima u ekonomiji, međutim ni valute, zlato i ostala dobra ne mijenjaju svoju cijenu u tako kratkom periodu. Jedan od problema koji onemogućavaju da se cijena i vrijednost Bitcoina ne mogu čvršće definirati leži u činjenici kako Bitcoin jednostavno nije dovoljno zasitio tržište. Koliko god se o kriptovalutama sve više priča i koliko god ih se sve više kupuje, to je još uvijek kap u moru kompletne ekonomije i tržišta platnih sredstava. Sa većim osvajanjem tržišta, stabilizirat će se i cijena jer neće biti toliko prodaje i kupovanja samih Bitcoina.

Cijena i vrijednost Bitcoina u budućnosti

Cijena i vrijednost Bitcoina u budućnosti prvenstveno će ovisiti o kompletnom tržištu i primjeni ostalih kriptovaluta u realnom životu. Što se tiče samog Bitcoina, on je kriptovaluta prve generacije koju su mnoge druge kriptovalute prestigle kada je razvoj blockchain tehnologije u pitanju. Međutim, iako Bitcoin tehnološki nije najbolja kriptovaluta, on je prva kriptovaluta i marketinški najjača. Možemo reći kako je Bitcoin sinonim za kriptovalute, i mnogi ljudi još ni ne znaju za pojam kriptovaluta ali su za Bitcoin čuli.

Ako znamo da će cijelo tržište i blockchain tehnologija tek stupiti na snagu u punoj snazi, jasno je kako će cijena i vrijednost Bitcoina u budućnosti značajno rasti. Iako su kriptovalute još uvijek strani pojam za mnoge ljude, sa sigurnošću se može reći kako sa ove točke trenutno nema povratka. Kriptovalute više ništa ne može zaustaviti u smislu prihvaćanja tehnologije i primjene, pa je samim time jasno kako je samo pitanje vremena kada će, paralelno sa rastom cijelog tržišta, značajno narasti i cijena Bitcoina.


Tagovi:

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama