Otvaranje paušalnog obrta

Otvaranje paušalnog obrta

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:01
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otvaranje paušalnog obrta

Teško je pronaći bolju vladinu mjeru za pokretanje poduzetnika i poduzetništva, od od novopostavljenog zakonskog okvira i uvjeta za otvaranje paušalnog obrta. Otvaranje paušalnih obrta jednostavan je postupak, koji je pokretanje vlastitog biznisa učinio dohvatljivim svima. Bilo da se radi o papirologiji ili iznosu novca koji je potreban za otvaranje paušalnog obrta, ne postoji klasična psihološka, ni financijska barijera, zbog koje se ne bi odlučili na pokretanje vlastitog posla. Ovaj put, barem u slučaju paušalnog obrta, krivca i alibi za ne pokretanje vlastitog biznisa ne možemo tražiti u vladi, kompliciranom zakonskom okviru i uvjetima koje je potrebno ispuniti. Paušalni obrt u principu je klasični obrt, sa tom razlikom da se porez plaća paušalno. Dakle na početku godine odredi se porezni razred, bolje rečeno procjeni se iznos godišnjih primitaka i na osnovu toga se plati porez. U slučaju da se premaši očekivana zarada, jednostavno se plati paušalni iznos poreza predviđen za prvi sljedeći porezni razred.

Otvaranje paušalnog obrta u nekoliko jednostavnih koraka

Osim što je otvaranje paušalnog obrta jednostavno i svedeno na svega nekoliko koraka, postupak je dodatno olakšan opcijom otvaranja i registracije paušalnog obrta putem internet aplikacije unutar e-građani servisa. Prvi korak otvaranja obrta sastoji se odabira imena, djelatnosti i sjedišta. Dok je odabir imena i sjedišta prepušten potpuno budućem obrtniku, odabir djelatnosti ograničen je ponuđenim djelatnostima opisanim nacionalnom klasifikacijom djelatnosti. Također, postoje vezane djelatnosti koje ne možete raditi bez majstorskog ispita ili zaposlene osobe koja posjeduje potrebni majstorski ispit. Za sljedeći korak trebat ćete popuniti OR obrazac za registraciju i prijavu obrta u nadležnom uredu, kao i ugovor o zakupu prostora ili izjavu kojom vam netko ustupa poslovni prostor. Nakon registracije obrta, a kako bi dovršili otvaranje paušalnog obrta, potrebno je izraditi žig obrta, prijaviti obrt u sustave mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i otvoriti žiro račun u banci. Nakon početka obavljanja djelatnosti a najkasnije 8 dana od početka, obrt je potrebno prijaviti Poreznoj upravi, zbog daljnje upisa obrta u registar poreznih obveznika.

Otvaranje paušalnog obrta, troškovi vezani za otvaranje i poslovanje

Iako je otvaranje paušalnog obrta jeftino, postoje određene stavke koje ćete morati platiti prilikom otvaranja obrta, kao i troškovi koje ćete plaćati svaki mjesec ili jednom godišnje. Komorski doprinos je članarina a plaća se Hrvatskoj obrtničkoj komori. Članarina iznosi 10 eura mjesečno, a u prve 2 godine paušalni obrtnici oslobođeni su plaćanja članarine. Mjesečne doprinose morat ćete plaćati do 15. dana u mjesecu za prethodni mjesec. Cijelo vrijeme poslovanja potrebno je voditi poslovne knjige a porezni obrazac mora se predati do 15. siječnja za prethodnu godinu. Mirovinsko i zdravstveno osiguranje se također mora plaćati, međutim ako radite kod drugog poslodavca nije potrebna prijava u mirovinski i zdravstveni sustav. I doprinosi se drugačije računaju i plaćaju ako ste zaposleni kod drugog poslodavca. Dakle, ako ste se odlučili na otvaranje paušalnog obrta, a ujedno ste zaposleni kod drugog poslodavca, sa eventualnim otkazom i potpunom koncentracijom na vlastiti biznis, pričekajte dok obrt i poslovanje ne postavite na stabilne temelje.
Tagovi: