Kreditna sposobnost

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:02
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditna sposobnost i kako je izračunati?

Kreditna sposobnost je važan faktor prilikom traženja kredita ili bilo kakvih financijskih aranžmana. Ona se odnosi na sposobnost pojedinca da vraća svoje dugove u određenom vremenskom razdoblju.

Svoju kreditnu sposobnost možete izračunati koristeći nekoliko faktora koji se uzimaju u obzir prilikom odobravanja kredita.Najvažniji faktor je vaša kreditna povijest, koja uključuje vaše prethodne financijske aranžmane i kako ste se ponašali u njima. Ako ste redovito plaćali svoje račune na vrijeme i niste imali problema s dugovima, vjerojatno ćete imati dobru kreditnu sposobnost. Međutim, ako ste imali problema s kašnjenjem plaćanja ili ste imali dugove koji su otišli u zbirku, to će negativno utjecati na vašu kreditnu sposobnost.Drugim faktorom koji se uzima u obzir prilikom izračuna kreditne sposobnosti je vaš prihod.

Banka ili druga financijska institucija koje vam odobrava kredit želi biti sigurna da ćete moći vraćati svoje dugove na vrijeme, pa je vaš prihod ključan u ovom slučaju. Što više zarađujete, to je veća vjerojatnost da ćete dobiti kredit.Također se uzima u obzir i vaša financijska stabilnost.

Ako redovito mijenjate posao ili ste se nedavno preselili, to će negativno utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Bankama i drugim financijskim institucijama je potrebna stabilnost i sigurnost kada odobravaju kredite.Konačno, vaši postojeći dugovi i kartice također će utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Ako imate previše dugova ili ste iskoristili punu kreditnu liniju na svojim karticama, to će negativno utjecati na vašu kreditnu sposobnost.Ukratko, kreditna sposobnost se izračunava uzimajući u obzir vašu kreditnu povijest, prihod, financijsku stabilnost i postojeće dugove i kartice. Važno je imati dobru kreditnu sposobnost kako biste imali bolji pristup financijskim aranžmanima i kreditima.

Kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost?

Kada se radi o poboljšanju kreditne sposobnosti, postoje neke ključne stvari koje možete učiniti kako biste povećali svoje šanse za dobivanje kredita i financijskih aranžmana. Prva stvar koju možete učiniti je redovito plaćati svoje račune na vrijeme. To je najvažniji faktor koji se uzima u obzir prilikom izračuna kreditne sposobnosti, pa je važno da se držite rokova plaćanja i da ne kasnite s plaćanjem računa.Druga stvar koju možete učiniti je smanjiti svoje postojeće dugove i kreditne kartice.

Ako imate previše dugova ili ste iskoristili punu kreditnu liniju na svojim karticama, to će negativno utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Kada smanjite svoje postojeće dugove i kartice, to će povećati vašu kreditnu sposobnost.Treća stvar koju možete učiniti je umanjiti svoje mjesečne troškove. Bankama i drugim financijskim institucijama je važno vidjeti da imate dovoljno sredstava za vraćanje kredita, pa je smanjenje mjesečnih troškova ključno u ovom slučaju.

Možete smanjiti troškove na različite načine, kao što su promjena tarife za mobilni telefon, smanjenje računa za struju i vodu, itd.Četvrta stvar koju možete učiniti je povećati svoj prihod. Kao što smo spomenuli u prethodnom odlomku, vaš prihod je ključan faktor kada se radi o kreditnoj sposobnosti. Možete povećati svoj prihod na različite načine, kao što su traženje povišice, pronalazak dodatnog posla ili pokretanje vlastitog posla.Konačno, peti način za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti je praćenje vaše kreditne povijesti.

Važno je znati što se nalazi u vašoj kreditnoj povijesti i kako to utječe na vašu kreditnu sposobnost. Ako primijetite neke greške u svojoj kreditnoj povijesti, obratite se kreditnoj agenciji kako biste ih ispravili.Ukratko, poboljšanje kreditne sposobnosti može se postići redovitim plaćanjem računa, smanjenjem postojećih dugova i kartica, smanjenjem mjesečnih troškova, povećanjem prihoda i praćenjem vaše kreditne povijesti. To su sve stvari koje možete učiniti kako biste povećali svoje šanse za dobivanje kredita i financijskih aranžmana.

Kako loša kreditna sposobnost utječe na dobivanje kredita?

Imati lošu kreditnu sposobnost može negativno utjecati na vaše šanse za dobivanje kredita i drugih financijskih aranžmana. Kada imate lošu kreditnu sposobnost, banke i druge financijske institucije smatraju da ste rizični klijent i vjerojatno će vam ponuditi manje povoljne uvjete za kredit.Jedan od načina na koji loša kreditna sposobnost utječe na dobivanje kredita je kroz više kamatne stope. Kada imate lošu kreditnu sposobnost, banke će vjerojatno misliti da su veće šanse da nećete moći vratiti svoj kredit na vrijeme, pa će vam stoga ponuditi više kamatne stope kako bi se osigurale da će zaraditi dovoljno novca na vašem kreditu.Drugi način na koji loša kreditna sposobnost utječe na dobivanje kredita je kroz ograničavanje iznosa kredita. Kada imate lošu kreditnu sposobnost, banke mogu ponuditi samo manje iznose kredita kako bi se osigurale da ne riskiraju previše novca na vas.Treći faktor koji otežava dobivanje kredita kod loše financijske situacije je traženje jamca.

Ako imate lošu kreditnu sposobnost, banke mogu zahtijevati da pronađete jamca koji se obvezuje da će platiti vaš kredit ako vi to ne učinite. To može biti teško pronaći, a čak i ako pronađete nekoga tko želi biti jamac, to će vjerojatno povećati troškove kredita.Na kraju krajeva, ako vaša povijest kreditiranja nije dobra, to bi moglo dovesti do odbijanja vašeg zahtjeva za kreditom. Ako imate vrlo lošu kreditnu sposobnost, banke jednostavno mogu odbiti vaš zahtjev za kredit, bez obzira na iznos kredita ili kamatnu stopu koju nudite.Ukratko, ako imate lošu financijsku povijest, to može dovesti do negativnih posljedica u dobivanju kredita, kao što su više kamatne stope, manji iznos kredita, potreba za jamcem ili odbijanje zahtjeva. Važno je poboljšati svoju kreditnu sposobnost kako biste povećali svoje šanse za dobivanje kredita i financijskih aranžmana po povoljnijim uvjetima.
Tagovi: