Rozamet – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rozamet - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rozamet - primjena i djelovanje

Rozamet krema sadrži u sebi djelatnu tvar metronidazol, te se ova krema koristi kod liječenja bolesnika s rozaceom i rozaceiformnim steroidnim dermatitisom. Metronidazol je učinkovit antibiotik te ima protuupalno djelovanje i pomaže u suzbijanju simptoma kao što su crvenilo, upala i pustule. Također, Rozamet krema se koristi za liječenje bakterijskih infekcija kože kao što su rozacea, akne vulgaris, perioralni dermatitis i infekcije rana. Djeluje na način gdje uništava ili inhibira rast bakterija na koži. Krema se također može koristiti za liječenje infekcija kože uzrokovanih protozoama, kao što su trichomonas vaginalis, Giardia lamblia i Entamoeba histolytica. Krema se primjenjuje izravno na zahvaćena područja kože prema uputama koje Vam je dao liječnik ili prema uputama koje su navedene na samom pakiranju. Uobičajena preporučena doza i trajanje liječenja mogu varirati ovisno o vrsti infekcije i težini stanja, stoga je slijediti upute liječnika i završiti cijeli tijek terapije kako bi se postigao potpuni oporavak.

Rozamet - upute i nuspojave

Prije nanošenja Rozamet krema, kožu treba očistiti blagim sredstvom za čišćenje i nježno isprati vodom. Koža treba biti suha prije nanošenja Rozamet kreme. Uzmite malu količinu kreme na čist prst ili na aplikator koji dolazi s kremom. Nježno nanesite kremu na zahvaćeno područje kože, ravnomjerno je razmazujući. Nemojte nanositi kremu na područje oko očiju i otvora nosa, osim ako vam nije drugačije rečeno od strane liječnika. Nježno umasirajte kremu na koži koristeći kružne pokrete. Nakon nanošenja kreme, operite ruke kako biste uklonili eventualne ostatke kreme. Važno je pridržavati se uputa liječnika i pakiranja proizvoda kada je u pitanju doziranje i učestalost primjene ove kreme. Ovisno o konkretnom proizvodu, kremu možda treba nanositi jednom ili dva puta dnevno. Što se tiče mogućih nuspojava, one mogu varirati ovisno o osjetljivosti kože. Neke od uobičajenih nuspojava koje se mogu pojaviti su crvenilo i iritacija kože na mjestu primjen kreme, suhoća kože, perutanje kože, peckanje kože, osjećaj zatezanja kože, svrab, osip te povećana osjetljivost na sunčevu svjetlost. U rijetkim situacijama se mogu pojaviti alergijske reakcije kao što su oticanje ili osip. Ukoliko primijetite bilo kakve neželjene nuspojave ili ako simptomi postanu ozbiljni ili se pogoršavaju, svakako se obratite svom dermatologu.

Rozamet - cijena i iskustva

Rozamet krema se treba držati podalje od djece. Čuvajte kremu na temperaturi do 25 stupnjeva Celzijevih u njegovom originalnom pakiranju kako biste zaštitili od utjecaja svjetlosti. Nemojte zamrzavati kremu te ju ne držati u hladnjaku predugo. Nakon što lijeku istekne rok trajanja, nemojte ga više dalje koristiti. Također, nakon otvaranja tube, trebate kremu potrošiti unutar 2 mjeseca. Kremu nemojte bacati u otpadne vode kao niti u klasičnom kućnom otpadu. Lijek bacite prema uputama svojeg ljekarnika kako biste pridonijeli zaštiti okoliša. Rozamet krema sadrži u sebi 10 miligrama metronidazola. Od ostalih sastojaka koji se nalaze u ovoj kremi, to su glicerol, cetilni alkohol, stearilni alkohol, tekući parafin, natrijev laurilsulfat, pročišćena voda, metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat te propilenglikol. Krema je bijele boje i homogene smjese te dolazi u aluminijskoh tubi s 25 grama kreme te je zatvoren bijelim plastičnim zatvaračem i dolazi zapakiran u kutiji. Lijek se izdaje na recept te je prihvatljive cijene. Iskustva su veoma dobra te je mnogima pomoglo s rozaceom.


Tagovi: