Kako vjerovati partneru

Kako vjerovati partneru

Kako vjerovati partneru i izgraditi odnos

Povjerenje je izrazito važna stavka u svakom odnosu, od onih prijateljskih pa do ljubavnih odnosa. S time da je povjerenje u partnerskim odnosima izrazito važno kako bi se napravila neka osnova za zajednički život. Povjerenje se obično gradi i stječe kroz vrijeme, ponekad je potrebno dugo vremena da se stekne povjerenje, dok se ono vrlo lako može izgubiti. Kako vjerovati partneru logično je pitanje kada ste u vezi, posebice ako ste u nekoj prijašnjoj vezi imali situaciju koja je rezultirala gubitkom povjerenja u partnera.

Ljudi koji su bili izigrani na bilo koji način, što je kasnije rezultiralo gubitkom povjerenja često imaju probleme u novim vezama i kako vjerovati partneru. Osnova svake dobre veze je komunikacija i otvoren razgovor o svemu, pa tako i građenje povjerenja prema partneru u novoj vezi treba počivati na razgovoru. Otvoren razgovor može maknuti neke sumnje te iskrenost u odnosu može pomoći u građenju povjerenja među partnerima.

Kako vjerovati partneru nakon gubitka povjerenja

Gubitak povjerenja u neku osobu može ostaviti dubok trag na povrijeđenoj osobi te se taj osjećaj često zna provlačiti i ostaviti traga i na svim drugim odnosima u koje povrijeđena osoba uđe. Biti povrijeđen nije lijep osjećaj i često natjera osobu na obrambene mehanizme što se može negativno odraziti na zasnivanje bilo kakvih partnerskih odnosa.

Nitko nije savršen i svi griješe, no potrebno je naći načine kako vjerovati partneru jer veze bez povjerenja ne funkcioniraju. Bilo bi poželjno da osoba s kojom ulazite u vezu zna da ste bili povrijeđeni jer to je jedan od načina kako vjerovati partneru. Ukoliko je osobi s kojom ste u vezi stalo do vas, trudit će se biti otvoren prema vama, dijelit će svoje osjećaje s vama te će vam pričati o svom danu te će se truditi ispraviti greške za koje smatrate da su dokaz nepovjerenja ili narušavanja povjerenja ukoliko dođe do njih.

Kako vjerovati partneru i stabilizirati vezu

Iako smo u tekstu već prošli da je povjerenje temelj svake uspješne veze i da otvoren razgovor pomaže jačanju tog osjećaja, kako vjerovati partneru ne bi trebao biti centar svakog razgovora. Ukoliko se prečesto pitate kako vjerovati partneru i ukoliko se stavlja previše pažnje na to pitanje, može se postići i suprotan učinak jer možete odati dojam nepovjerenja u partnera.

Također, možete ispasti nesigurni ili čak možete ispasti da patite od nedostatka samopouzdanja. Nemojte sumnjati u apsolutno svaki postupak svog partnera ili misliti da nešto skriva ukoliko ne radi sve pred vama ili vam ne govori o apsolutno svakoj sitnici jer se to može negativno protumačiti te vaš partner može početi gubiti povjerenje u vas. Kao i u svemu u životu, treba imati neku umjerenost jer samo na taj način možete dobiti sve ono najbolje iz veze. Povjerenje dolazi obostrano te ukoliko pokažete svom partneru da mu vjerujete, taj će osjećaj biti višestruko uzvraćen.


Tagovi: