Značenje i porijeklo prezimena KELENTRIĆ

Imena i Prezimena

Značenje prezimena KELENTRIĆ: Odakle potječe?

Prezime Kelentrić ima vrlo zanimljivo porijeklo i značenje. Kelentrić je prezime koje se može pronaći u Hrvatskoj, a dolazi iz istočne Slavonije. Prezime Kelentrić je nastalo od imena Klement koji je bio vrlo popularno ime u srednjem vijeku.

Klement je ime koje potječe iz latinskog jezika i znači “milostiv” ili “ljubazan”.

Prezime Kelentrić je nastalo od nadimka “Klementovac”. Nadimak Klementovac se koristio za ljude koji su bili izrazito milostivi i ljubazni prema drugim ljudima. Ovaj nadimak se kasnije pretvorio u prezime i tako se održao kroz povijest.

Prezime Kelentrić se može pronaći u različitim oblicima i varijacijama, kao što su Klementić, Klementovac, Klemenić i slično.

Ovo prezime se često povezuje s ljudima koji su izrazito ljubazni, pristojni i susretljivi prema drugima. U mnogim obiteljima koje nose prezime Kelentrić, ova osobina se prenosi s generacije na generaciju i smatra se obiteljskim nasljeđem.

Iako je prezime Kelentrić relativno rijetko, postoje mnoge poznate osobe koje nose ovo prezime. Među njima su pjesnik i književnik Antun Kelenčić, te hrvatski političar i diplomat Josip Kelenović.

Ovo prezime se također može pronaći u drugim zemljama, kao što su Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Ukratko, prezime Kelentrić ima vrlo zanimljivo porijeklo i značenje. Potječe od imena Klement i nadimka Klementovac koji su povezani s ljubaznošću i milostivošću. Iako je relativno rijetko, ovo prezime se može pronaći u Hrvatskoj i drugim zemljama te se često povezuje s obiteljskim nasljeđem ljubaznosti i pristojnosti.