Kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu

Financije

Kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:35
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu i je li uplata sigurna

U kontekstu borbe protiv pranja novca i poreznih prijevara, prijenos gotovine bez posrednika kreditne institucije (na primjer poštom) mora biti predmet carinske deklaracije za bilo koji iznos veći od 10. 000 eura. Ova je deklaracija čak obvezna ako se prijenos vrši putem davatelja poštanskih usluga ili drugog davatelja usluga prijevoza (prijevoznika, tereta itd. ). Dakle, ako se pitate kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu, shvatit ćete kako je ipak taj način siguran i kako se onemogućuju prevare kod takvih uplata. S druge strane, ne postoji zakon koji određuje gornju granicu za međunarodne transfere. Ova odluka prvenstveno je na banci.

Kako naziv govori, poštanska uputnica je način na koji korisnici koji nemaju bankovni račun mogu prenijeti novac putem poštanske usluge, pa ovo može postati načinom kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu. Dakle, za slanje gotovine u inozemstvo, poštanska uputnica iz pošte je siguran način slanja novca. Doista, njegova je praktična strana neporeciva. No, imajte na umu da se to odnosi samo na nekomercijalne transakcije. Stoga vam omogućuje slanje gotovine svojim najmilijima koji žive u inozemstvu. Jedini nedostatak ovog sustava, međutim, leži u visokim troškovima njegovih pristojbi za prijenos. Posebno za transfere izvan eurozone koji su podložni promjenama valute. Doista, operateri mogu, osim naknada za usluge, naplatiti i naknade na tečaj. Stoga je važno biti dobro informiran prije početka.

Na koji način i kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu

Neke financijske tvrtke također pružaju poduzetnicima odgovarajuća rješenja kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu. Lako za korištenje, transparentno, sigurno i brzo, financijska tvrtka vas podržava u međunarodnom rastu tako što: kontrolira vaša plaćanja u inozemstvu, trenutačno izvršava vaše devizne transakcije na mreži, neutralizirajući tečajni rizik kako biste bolje osigurali svoje komercijalne marže.

U ovo digitalno doba, prijenos novca u inozemstvo putem interneta lako je moguć. Pogotovo jer rješenja ne nedostaje. Slanje novca u inozemstvo putem interneta jednostavno i za manje od 24 sata možete ostvariti način kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu. Također osiguravaju vam siguran i jeftin prijenos.

Slanje novca u inozemstvo ne dolazi bez troškova. Unatoč sve digitalnijem svijetu, još uvijek nije moguće izvršiti međunarodni prijenos novca bez plaćanja dodatnih pristojbi. Da biste to zaobišli i izabrali najpovoljniju varijantu, nema drugog načina nego usporediti opcije koje su dostupne i koje se nude na tržištu. To će vam omogućiti da odaberete opciju koja će vam donijeti najveću uštedu.

Kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu putem interneta

Najbolje je usporediti više opcija kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu, prije konačnog odabira. Imajte na umu da slanje novca ovisi o dvije varijable koje utječu na konačni iznos: tečaju i proviziji. Osim toga, brzina prijenosa također može varirati ovisno o zemlji u koju trebate poslati novac. Bez obzira želite li poslati novac u inozemstvo putem pošte, ili koristite banku ili tvrtku za prijenos novca poput TransferWise, pobrinite se da vaš izbor najbolje odgovara vašem transferu.

Za slanje novca u inozemstvo na raspolaganju vam je nekoliko mogućnosti, ali samo je jedna ta koja vam nudi pretvorbu valute po stvarnom tečaju i minimalne naknade. Odlučite se za najbolju opciju kako uplatiti novac na nečiji račun u inozemstvu sa brzim stvaranjem mrežnog računa i uživanjem u svim prednostima koje vam samo takva platforma može pružiti i ne pristajte na ništa manje.

Također je sasvim moguće primiti novac na vaš bankovni račun sa stranog računa putem ovog istog međunarodnog prijenosa. Iznos će se automatski pretvoriti u eure – ako je vaš račun u eurima, naravno. Međutim, ako svoju banku obavijestite na vrijeme, možete izbjeći pretvorbu valute. U tom slučaju banka vam otvara, u načelu besplatno, račun u stranim valutama na koji možete primiti iznos.

Tagovi: