Kako poslati paket poštom

Zanimljivosti

Kako poslati paket poštom

Evo kako poslati paket poštom

Stajanje u redu u pošti je već bila jedna od mojih “najdražih” stvari, čak i prije napada koronavirusne pandemije. Sada, to zvuči kao recept za dodatni stres čak i ako smo svi nosili maske lica. Ako morate poslati paket članu obitelji ili kolegi, na pošti možete dobiti besplatne kutije. Ali možete i korak dalje i izbjeći odlazak u poštu kad trebate poslati paket.

Firme za otpremu kao što SU USP, FedEx i UPS nude planirane opcije prihvata paketa. U većini slučajeva, prije planiranja morate staviti stvar u kutiju i kupiti oznaku za otpremu. Dok je zakazivanje preuzimanja besplatno kada koristite SSP-OVE i PUP-OVE, koštat će vas ako koristite FedEx. Nakon što preuzmete pošiljku, trebali biste dobiti potvrdu e-pošte od odabranog prijevoznika. To sve opisuje način kako poslati paket poštom putem privatnih firmi. Ako vas zanima kako poslati paket poštom koristeći hrvatsku poštu, posjetite službene stranice HP-a i pročitajte njihove detaljne upute.

Kako poslati paket poštom bez da napustite dom

Zanima vas kako poslati paket poštom? Slanje pisama i paketa poštom može biti jedna od najučinkovitijih vrsta komuniciranja tijekom socijalnog distanciranja, a Poštanska služba kaže da to možete učiniti bez napuštanja sigurnosti Vašeg doma. Prema USP-U, ne morate ići u poštu kako biste koristili brojne poštanske proizvode i usluge. Zapravo, većina jednostavnih zadataka može se obaviti kod kuće, sa ili bez računala. Da biste naručili pečate, možete otići u poštansku trgovinu i odabrati različite apoene pečata, a SSP-OVI će ih isporučiti u vaš dom. Ako nemate računalo, možete zatražiti od lokalne pošte ili prijevoznika da vam donese pečate putem obrasca Mail order. Ispunite obrazac i stavite ga u poštanski sandučić s potvrdom. Ako trebate poslati paket, USP-OVI kažu da možete naručiti besplatne okvire Prioritet Mail i Prioritet Mail Express ili druge materijale u paketu.
Pomoću Click-N-Ship oznake e-pošte s odgovarajućom poštanskom poštom možete ispisati upravo s računala. To je jedan od načina kako poslati paket poštom.

Kako poslati paket poštom preko Hrvatske Pošte?

Iako je najlagodniji način slanja paketa iz udobnosti vlastitog doma, koristeći takvu uslugu od privatnih firmi nerijetko je financijski izdašan korak. Najjeftiniji način slanja paketa ipak je Hrvatska pošta. Stoga, u nastavku ćemo vam opisati kako poslati paket poštom koristeći Hrvatsku poštu. Najprije, saznajte koji vam je najbliži poštanski ured te se uputite tamo. U tom poštanskom uredu predajte paket. Radnici koji rade u hrvatskoj pošti će se pobrinuti da paket stigne brzo i sigurno na odredište. Naime, Hrvatska pošta ima najrašireniju dostavnu mrežu u zemlji, stoga paket možete poslati na bilo koju adresu u Hrvatskoj. Važno je za znati ako vas zanima kako poslati paket poštom jest da osim adrese primatelja morate naznačiti i vrijednost paketa. Vrijednost od 100 kn je obuhvaćena osnovnom cijenom takve usluge, ali za vrijednost paketa veću od 100 kn ćete morati plati dodatnu naknadu. Također, ne možete poslati paket u vrijednosti većoj od 100. 000 kn.

Tagovi: