Kako otvoriti račun za donacije

Financije

Kako otvoriti račun za donacije

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.02.2023 u 09:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti račun za donacije, što morate znati

Kako otvoriti račun za donacije je postalo sve češće pitanje u doba krize kada mnogi od nas nažalost trebaju neki oblik pomoći, osobito financijski. Unazad zadnjih godinu dana Hrvatsku su potresli brojni potresi koji su oživjeli otvaranje računa za donacije na sve strane. Kod otvaranja računa za donacije potrebno je da se unaprijed naznači da je račun za humanitarne svrhe i tada banka donosi posebnu odluku o oslobođenju plaćanja platno prometne naknade. Mnogi građani su komentirali za vrijeme potresa kako banke „pobiru“ navedene platno prometne naknade i to kod uplata na račune raznih računa za donacije. Kakvu to politiku banke imaju kada se radi o uplatama i donacijama građana na račune za donacije. Poznato je da uplatu na račun za donacije može izvršiti bilo tko, i isto tako račun za donacije može otvoriti bilo tko uz određena pravila koja se moraju ispoštovati sa strane banke. Ukoliko razmatrate otvoriti račun za donacije, dobro je da znate da je moguće oslobođenje plaćanja platno prometne naknade po tom istom računu. Kako otvoriti račun za donacije je jednostavan proces kao i otvaranje svakog drugog računa.

Kako otvoriti račun za donacije, filozofija banki

Naravno, svaka banka opet ima pomalo drugačiji pristup računima za donaciju ili humanitarnim računima. Uplate koje idu u korist računa neke fizičke osobe u Zabi nemaju nikakvu naknadu, ali se u pravilu naknade ni ne plaćaju za uplate na račune donacija ili humanitarnih udruga koji imaju već račun u banci. Zabina politika nalaže da ukoliko se radi o uplatama na račun donacija ili humanitarnih udruga i u drugim bankama to se također može izuzeti od naplate naknada, samo je potrebno banku obavijestiti o računu. Također isto vrijedi i za žiro račune fizičkih osoba u slučaju uplata za humanitarne svrhe. Zaba je prva uvela trajni nalog za uplatu donacija za korist humanitarnih akcija. PBZ ne naplaćuje naknadu za račune koji su u humanitarne svrhe i račune humanitarnih svrha koji su otvoreni u njihovoj banci. Kada pitate određenu banku kako otvoriti račun za donacije oni će vas savjetovati što je sve potrebno kao i na što imate pravo a na što ne, isto kao i oni kao banka. Kako otvoriti račun za donacije je najpametnije prvo pitati u banci u kojoj se nalazite.

Kako otvoriti račun za donacije, otvaranje računa

Naglasili smo da je u procesu kako otvoriti račun za donacije važno naglasiti unaprijed da je račun humanitaran i onda banka donosi posebnu odluku o oslobođenju plaćanja platno prometne naknade na tom računu. Filozofija otvaranja računa za donacije je većinom isti u svakoj banci. Iako gotovo nema informacija o otvaranju računa za donacije niti na jednoj web stranici banke, to ne znače da one ne nude ovu uslugu. Zašto je to tako? Računi za donacije se vode pod transakcijske račune gdje se treba naglasiti kako je račun za donacije ili humanitarne svrhe. Njihovo otvaranje se odvija striktno u banci u dogovoru s bankarom. Postupak kako otvoriti račun za donacije je jednostavan kao i postupak otvaranja bilo kojeg računa u banci. Važno je samo da ne zaboravite naglasiti određene stvari kako bi vam banka maksimalno pomogla vezano za račun za donacije. Svakako je savjet da račun za donacije otvorite u banci u kojoj ste već korisnik, također naravno možete otvoriti i račun u banci u kojoj niste zavedeni kao korisnik.

Tagovi: