Kako otvoriti obrt

Financije

Kako otvoriti obrt

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:42
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti obrt i koliko je komplicirana procedura?

Da odgovorimo kratko, postupak za otvaranje obrta i nije tako kompliciran. Posebno se to naglašava kada već i Hrvatska obrtnička komora na svojim stranicama jasno pojašnjava cijeli postupak i što je onome tko otvara obrt potrebno. Kako otvoriti obrt? Da biste otvorili obrt potrebno je poslati pisani zahtjev županijskoj upravi za gospodarstvo odnosno ispostavama ureda za gospodarstvo Grada Zagreba. Dakle, otvaranje obrta uz Vas obavlja lokalna jedinica samouprave. Kako otvoriti obrt? Kod otvaranja obrta traži se više informacija koje su sve uredno izlistane na stranicama HOK-a. Hok. hr odmah objasni koja Vam je sva dokumentacija potrebna kako biste poslali pisani zahtjev uredu za gospodarstvo u svome gradu. Ukoliko otvarate svoj obrt, svakako posjetite stranice kako ne biste nešto propustili. Ipak, ovdje u ovom članku objasnit ćemo Vam kako najbrže i najlakše otvoriti obrt. Što Vam je sve potrebno i koliko morate čekati da otvorite obrz? Koliko traje cijela procedura? O tim stvarima pričamo ovdje.

Kako otvoriti obrt i što mi je sve potrebno?

Za otvaranje obrta potrebno je dakle pisani zahtjev poslati u ured za gospodarstvo, a taj zahjetv obuhvaća: popunjene obrasce (koji se preuzimaju na stranicama HOK-a), zdravstvenu svjedodžbu kojom se dokazuje posebna zdravstvena sposobnost (u slučajevima da Vaš obrt zahtjeva jednu takvu), dokaz o ispunjavanju uvjeta stručnosti, dokaz o pravu korištenja prostora, dokaze o uplati upravnih pristojbi. Kada su u pitanju obrasci, ispunjava se onaj pod nazivom “Prijava za upis u Obrtni registar”. Taj obrazac potražite na stranici hok. hr. Kako otvoriti obrt? Popunjene obrasce, zajedno s ostalom dokumentacijom možete dostaviti osobno u ured, ili putem usluge e-Obrt za online registraciju svog obrta. Ovisno o tome kakav obrt otvarate, potrebno je dopisati i djelatnost obrta, a ona se ispunjava s brojčanim podatcima koji su dostupni također na stranicama HOK-a. Kako otvoriti obrt? Za otvaranje obrta potrebno Vam je 200 kn obrtnice, zajedno s popunjenim obrascima te sveukupno ta procedura i nije tako teška kada znate što radite.

Kako otvoriti obrt u Hrvatskoj? Može li se živjeti od toga u RH?

Neki smatraju da je otvaranje obrta kompliciran proces i nešto što se obavlja jako dugo. Ipak, sve što je potrebno je gore navedeno i nakon toga ulazite u registar te se službeno vlasnik obrtničke firme. Komunikacija s uredom za gospodarstvo u budućnosti se odvija kada treba registrirati neki novi pogon, kada se mijenja mjesto obrta i u sličnim situacijama. Kako otvoriti obrt jednostavno? Posjetom stranici hok. hr ispisat će Vam se najbitniji podatci o otvaranju obrta te ćete i sami vidjeti da toga u stvari nema puno. Otvorite svoj obrt ukoliko imate dobru poslovnu ideju i znajte da Vas Vaša lokalna jedinica samouprave u tome svakako podržava i bit će Vam na usluzi. Iskoristite njihovo znanje te ih upitajte kako otvoriti obrt bez puno problema. Ipak je na kraju to državni posao te su Vam tamošnji zaposlenici dužni biti na usluzi. Ukoliko imate ikakvih dodatnih nedoumica, svakako upitajte Ured i riješite sve prije nego započnete s radom!

Tagovi: