Gdje zamijeniti kovanice eura

Financije

Gdje zamijeniti kovanice eura

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gdje zamijeniti kovanice eura, sudaranje valuta

Iako je Hrvatska članica EU još se nije odlučila predstaviti euro kao svoju valutu. Zadnjih godina se sve više razmatra zamjena valuta, tj. Da Hrvatska kuna ode u prošlost a da euro bude budućnost novaca u Hrvatskoj. Sudaranje valuta nije ništa strano. Uz mjenjačnice ništa ne bi trebalo biti komplicirano, no da li je to zaista tako? Primjerice mnogi iznajmljivači u sezoni primaju samo kune ili samo eure, dok neki primaju oboje ili bilo koji novac. Kako je to moguće? U svakoj zemlji možete plaćati s određenim novcem, i kao što smo naveli mjenjačnice su to go mjesta kada brzo želite pretvoriti jednu valutu u drugu i bez problema uživati u godišnjem ili normalnom plaćanju. Dok papirnati novac nikada nije predstavljao poveći problem, kovanice i pitanja poput gdje zamijeniti kovanice eura je problem. Novac je novac, no u svijetu novaca papirnati novac ima daleko veću prednost nad kovanicama i nekada ćete ostati s džepom punim kovanica koje ne možete promijeniti ili nemate di potrošiti radi vrijednosti. Gdje zamijeniti kovanice eura?

Gdje zamijeniti kovanice eura, mjenjačnice ili banke

Naravno, prvo što vam padne na pamet gdje zamijeniti kovanice eura u papirnati novac je mjenjačnica ili banka. Rijetko koja mjenjačnica se vršiti ovakvu zamjenu novaca osim ako nije riječ o većoj svoti novaca a ne samo par kovanica. Banke s druge strane vrše zamjenu ali naravno uz dodatno plaćenu proviziju, usluge brojanja i slično. Što onda? Ovakvi scenariji su znali biti često dosta veliki problem u sezoni, upravo radi toga što kod nas još uvijek kuna ima veću novčanu vrijednost nego euro. Možete se okušati u raznim mjenjačnicama i posjetama raznih banaka. Dok je usluga u mjenjačnici besplatna, u banci se naplaćuje, tako da već sada ste u minusu dok želite ostvariti neki plus. Nažalost politika poslovanja s eurima i kunama u Hrvatskoj još je nekako mit. Usluge mijenjanja eura u kune su se popravile u odnosu na prije par godina unazad kada banke nisu imale programe za prihvaćanje kovanica eura i kada niste mogli primjerice staviti ih sebi na devizni račun, a mjenjačnice su naglašavale kako im politika poslovanja ne dozvoljava uzimanja kovanica u eurima. Gdje zamijeniti kovanice eura onda? Unazad prije par godina to je bio proces, no danas je sve više banaka otvoreno za ovo pitanje i ponudit će vam odgovor.

Gdje zamijeniti kovanice eura, Hrvatske banke

Svi znamo kako su banke glavne za bilo što vezano za novac, tako da je mnoge unazad prije par godina čudilo da ne postoji neki plan i program vezan za gdje zamijeniti kovanice eura. U Hrvatskoj svaka banka zasebno odlučuje želi li raditi sa stranim kovanicama. Hrvatska Narodna Banka na ovo odgovara kako je svjesna da mnoge banke nemaju ovu politiku poslovanja, osim izuzetka par velikih banaka. Koji je razlog? Rukovanje gotovinom, osobito kovanicama. Naše domaće banke moraju prodati i slati kovanice u zemlje gdje su izdane i to donosi više troška nego koristi. Što onda s građanima koji imaju problem s gdje zamijeniti kovanice eura? U Splitskoj banci se ne naplaćuje naknada, dok u Zabi rade samo sa sitnim eurima i naplaćuje se usluga brojanja kovanica i iznosi 10% od novaca koji ide na devizni račun ili se mijenja u kune. Otp, Raiffeisen, Erste banke nude promjenu kovanica bez naknade, ali iznos mora biti do 20 eura.

Tagovi: